Украйна: Не контролираме Донецк (обновена)

share

Украинските власти не могат да контролират източния град Донецк, заяви председателят на парламента на страната Александър Турчинов, предаде УНИАН.

Днес шефът на депутатите в Киев, които има и пълномощия на президент, свика извънредно заседание на управителите на областите в страната. След срещата той заяви, че държавата не може да контролира събитията в размирния регион на страната. Турчинов допълни и за сложната обстановка в източния град Луганск, където снощи служили на правителството на Арсений Яценюк милиционери се предадоха на проруските сепаратисти.

Турчинов във връзка със ситуацията и евентуалното започване на нови маневри на руската армия по украинската граница постанови въоръжените сили на Украйна да бъдат приведени в състояние на пълна бойна готовност. Той също призова гражданите на източноевропейската държава да влизат в редовете на силовите структури.

По-късно министърът на вътрешните работи Юрий Луценко заяви, че властта на Киев в източните и южните райони на Украйна е невъзможно да бъде възстановена без употребата на сила.

Водещи новини

Още новини