Путин дава двойни пенсии на жителите на Крим

Getty Images/Guliver
share

Руският президент Владимир Путин тръгна да доказва на хората от Крим, са с еднакъв статут с руснаците във федерацията. Пенсиите на жителите на Крим трябва да се увеличат двойно, за да достигнат тези в Русия, заяви президентът на Русия Владимир Путин.

Заповедта беше даден пряко от държавния глава на министъра на труда Максим Топилин, информира ИТАР – ТАСС. Изравняването на плащанията за възраст означава, че хората от Крим ще получат почти двойно увеличение на пенсиите си.

"Всички граждани в Русия трябва да бъдат поставени в еднакви условия. Как ще го направите си е ваша работа. Заедно с депутатите го обсъдете и го направете. И не се бавете и го свършете възможно най-бързо", заявил Путин на Топилин.

По-рано шефът на Кримската банка Николай Барилюк заяви, че хората ще получават пенсиите, без да има закъснение. Той гарантира, че ще бъдат изплатени и стипендиите на учащите и заплатите на държавните служители.

По мнението на кмета на Севастопол Алексей Чалого плащанията за възраст и работните възнаграждения е първият проблем, с който се сблъскват Крим и Севастопол. Други трудности след анексирането според него са превключването на телефонните и изваждането на нови паспорти.

Изказването на държавния глава дойде ден след като Русия официално обяви анексиране на Крим.

Водещи новини

Още новини