Руски националист: САЩ са варвари

share

"САЩ са варвари", каза лидерът на националистическата Либералнодемократическа партия (ЛДПР) Владимир Жириновски, предаде РИА Новости.

Думите на политика дойдоха като реакция на решението на Палатата на представителите (долната камара на американския парламенти) да бъде ускорен процесът за въвеждане на санкции срещу Русия. Депутатите призоваха за въвеждане на визови ограничения срещу руски граждани и изключване на Русия от групата на 8-те най-развити държави (Г-8). По този повод Жириновски заяви, че ограничения не могат да се налагат едностранно особено когато става дума за защитата на руското население в Украйна. "Ние също можем да поискаме изваждането на САЩ от Г-8 и имаме много поводи – Ирак, признаването на Косово, Либия и други", категоричен бе водачът на ЛДПР.

Решението на парламентаристите във Вашингтон стана часове преди Барак Обама да приеме новия украински премиер Арсений Яценюк. Темата на разговорите ще бъде ситуацията в източноевропейската страна на фона на евентуалното присъединяване на Крим към Русия.

Днес съд в Москва предприе още една мярка срещу украинския лидер Дмитрий Ярош. Магистратите издадоха заповед за арест на водача на радикалната групировка "Десен сектор". Ярош е обвинен в тероризъм. По-рано украинецът бе разпространил призив до чеченския сепаратист Доку Умаров с молба да подкрепи Украйна срещу Русия.

Водещи новини

Още новини