Пратеникът на ООН в Украйна отказа да ходи в Крим

  • 11 март 2014 21:17

  • 2357
  • 3
Пратеникът на ООН в Украйна отказа да ходи в Крим
©

Пратеникът на ООН в Украйна Иван Шимонович засега се отказва да отиде в Крим поради съображения за сигурност и логистика, предадоха световните агенции.

Шимонович е в Украйна от миналата седмица и посети Киев и Харков. Утре той ще посети Лвов и беше предвидил след това да отиде в Крим. "Той няма да отиде в Крим предвид логистичната ситуация, особено факта, че летището (в Симферопол) е затворено за полети от други части на Украйна", съобщи говорителят на ООН Стефан Дюжарик.

Все още е предвидено престоят на Шимонович в Украйна да продължи до 15 март. Програмата му може да се промени "от днес за утре", отбеляза Дюжарик.

Бюрото за демократични институции и човешки права на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) не предвижда да изпраща наблюдатели на референдума в Крим, заяви говорителят на бюрото Томас Раймер, цитиран от ИТАР-ТАСС. "Бюрото не е получило покана да наблюдава референдума в Крим, поради което в момента не планира да изпрати наблюдатели там", каза Раймер.

Представителят на ОССЕ за медийните свободи Дуня Миятович изрази безпокойство от решението на властите в Киев да спрат излъчването на руски телевизии. "Призовавам властите да не прибягват към такива репресивни мерки. Прекратяването на излъчванията без законно основание е форма на цензура", изтъкна тя.

По-рано днес украинският Национален съвет за телевизия и радио задължи интернет доставчиците да прекратят излъчването на пет руски телевизии най-късно до 17 ч. по Гринуич. Спира се излъчването на телевизиите "Россия 1", "Россия 24", "ОРТ", "РТР Планета" и "НТВ-Мир".

Последвайте канала на

2357 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2014.03.14 | 18:17

3
Попитали радио Ереван защо руските войници, които окупират Крим не носят опознавателни знаци. От радиото ведага отговорили: "Защото се срамуват от държавата си."
Славянин

2014.03.14 | 18:17

2
Узурпаторитe на власта в киев са за концентрационен лагер начело с турчинов и яценюк

2014.03.13 | 10:51

1
Тоя на снимката ми се струва,че е евреин от Полша.От една седмица бил там и ще стои до 15-то число? Той да не е агент под прикритие на ЦРУ или МОСАТ.

Добави коментар

Водещи новини