Украинската опозиция ще представи исканията си пред парламента

share

Украинската опозиция ще представи пред парламента исканията си за освобождаването на протестиращи и ограничаването на президентските правомощия, предаде AFP.

В същото време върховният представител на ЕС по въпросите на външната полтика и сигурността ще се завърне в Киев в пореден опит да сложи край на двумесечната криза.

В понеделник президентът Виктор Янукович отправи атака срещу масовите протести срещу управлението му, като ги нарече "екстремизъм".

Същевременно стана ясно, че ЕС и САЩ обмислят икономическа помощ за Украйна, която да помогне за прекратяване на политическата криза.

В знак на подкрепа за опозицията, която ще отправи новите си искания на сесията във Върховната Рада във вторник, ЕС и САЩ свързаха всяка възможна икономическа помощ с демократически реформи и ново правителство.

Във вторник Катрин Аштън се завръща в Киев в нов опит да помогне за разрешаването на политическата безизходица, започнала, след като Украйна се отказа от политическото и търговско споразумение с ЕС за сметка на по-близки отношения с Москва.

Водещи новини

Още новини