Мафиоти взели на мушка австралийски рапъри

Getty images (архив)
share

"Заговор за убийството на членовете на австралийската рап група OneFour (на снимката) разкри полицията в град Сидни", предаде Би Би Си.

"Служителите на реда арестуваха двама мъже от ливански произход, наречени Брандън Масули (26 години) и Юсеф Рима (на 20). На двамата са повдигнати обвинения в заговор за отвличане и убийство на две и повече лица, създаване и участие в организирана престъпна групировка, трафик на наркотици, и други. Мафиотите застанаха вчера пред съда, който им наложи мярка за неоклонение задържане под стража", добави британската медийна корпорация.

"Престъпният заговор бе разкрит по време на мащабно разследване на контрабанда на наркотици от Ливан за Австралия. Причините за планираното престъпление не се съобщават", посочи още британската медийна корпорация.

 "OneFour е една от най-популярните рапгрупи на Зеления континент. Нейните членове имат проблеми с полицията, защото в текстовете на песните си призовават към насилие. През 2019 г. властите забраниха турне на групата с мотива "съображения за сигурност", допълни Би Би Си.

Мащабна акция срещу домашното насилие в Австралия. Над 600 в ареста

 

Водещи новини

Още новини