Кенгуру преби до смърт стопанина си

Pixabay
share

Полицията в Австралия разследва смъртта на 77-годишен мъж, причинена вероятно от кенгуру, което би било първото убийство от този род в страната от 86 години насам. Първият подобен случай е регистриран през 1936 г., съобщиха световните агенции.

Жертвата, която държала вкъщи кенгуруто като домашен любимец, е била намерена от роднина в дома му в Редмонд в неделя. Мъжът е бил с нанесени сериозни наранявания, когато медиците от Спешна помощ пристигнала на адреса.

Заради агресивното поведение на животното и риска да застраши живота и здравето на докторите, полицията била принудена да застреля кенгуруто.

Стотици кенгурута атакуваха град в Австралия

Кенгуруто представляваше заплаха за лекарския екип и трябваше да бъде пожертвано от полицаите чрез използването на огнестрелно оръжие, обясниха в комюнике от местната полиция.

По данни на разследването мъжът е бил атакуван в неделя и пострадалият не е имал шанс да оцелее предвид нанесените фатални удари. Жертвата е държала торбестия бозайник като домашен любимец, макар в Австралия да има ясно разписани правила при какви условия хората може да отглеждат диви животни в домовете си.

Водещи новини

Още новини