Рядко дървесно кенгуру се роди в британски зоопарк

  • 27 януари 2023 14:55

  • 719
  • 1
Рядко дървесно кенгуру се роди в британски зоопарк
©
Слушай новината Слушай новината

Дървесно кенгуру се показа от торбата на майка си за пръв път в зоопарка в Честър. То е първото животно от редкия вид дървесно кенгуру на Гудфелоу, което се ражда в зоопарка. Родило се е през юли и оттогава е в торбата на майка си, съобщи БТА.

За разлика от австралийското кенгуру, дървесното кенгуру живее по дърветата, уточниха от зоопарка.

Видът, който традиционно обитава Папуа-Нова Гвинея, се характеризира с "един от най-сложните процеси на раждане в животинското царство", каза Дейвид Уайт, мениджър в зоологическата градина.

Рядка бяла камила е заснета в Китай

"Когато се роди, малкото е с размера на желиран бонбон и е изключително неразвито. Мигове след раждането си, още със затворени очи, малкото инстинктивно полазва по корема на майка си и се пъха в торбата й, следвайки линия, оставена от нея с облизване на козината", уточни той.

Шест месеца бебето се храни в торбата на майката, където се развива, докато не покаже глава оттам, допълни той.

"Тогава можем да определим дали е мъжко или женско и да му дадем име", каза Уайт.

Специалистите в зоопарка са проследили развитието на малкото в торбата на майката с помощта на  ендоскопска камера, поставяна в торбата на майката на всеки няколко седмици. Вече е известно, че малкото е мъжко. В следващите дни и седмици то ще излезе напълно от торбата на майка си и ще започне да се учи да скача и да се катери по дърветата.

Дървесното кенгуру на Гудфелоу е един от 14-те вида дървесни кенгура. Те обитават Индонезия, Австралия и Папуа-Нова Гвинея.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
719 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2023.01.27 | 23:01

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини