Фиджи: Туристите няма да могат да се движат свободно

Getty (архив)
share

Туристите във Фиджи няма да могат да се движат свободно  на територията на страната, предаде Би Би Си.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32989

Това е казал премиерът на  тихоокеанската островна държава Франк Мбаинимарама. Той е посочил, че страната му е била готова да отвори границите си за гости от чужбина. Страната на първо време ще приема хора с паспорти на Австралия, Нова Зеландия, Кирибати, Тонга и Тувалу.

"Туристите обаче няма имат възможността да се движат свободно из Фиджи. За всички гости са предвидени специални пътечки от самолета до мястото за настаняване и обратно", е пояснил министър-председателят.

Премиерът също е посочил, че ръководеното от него правителство е съставило списък на изолирани курорти, където да бъдат настанявани туристите от чужбина.

"Ние също започнахме преговори с Канбера и Уелингтън за създаване на зона за безопасно пътуване с Австралия и Нова Зеландия", е допълнил той.

Фиджи: Победихме COVID-19!

Властите във Фиджи на 5 юни са обявили за победа над коронавирусната инфекция. От 19 март, когато е бил регистриран първият човек на заразата, дотогава в страната са били установени 18 души, носители на COVID-19 (населението на Фиджи е около 900 00 души). За този период е нямало нито един смъртен случай.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32989

Повече за Коронавирус

Водещи новини

Още новини