Канбера: Победихме COVID-19

Getty (архив)
share

Канбера е обявила победа над Covid-19, написа британският в. Дейли мейл.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33050

Властите в австралийската столична територия са обявили, че днес са били излекувани последните двама души, заразени с коронавирус. "Няма нови регистрирани случаи", са допълнили от управата на автономната част.

Нова Зеландия победи коронавируса, обяви премиерката Джасинда Ардърн

"С обявяването на новината Канбера и района около главния град на Зеления континент (с обща площ над 2000 квадратни километра) е станала първата административна част на Австралия, преборила  заболяването", посочи още изданието от Обединеното кралство.

Първият случай на COVID-19 в Канбера (в югоизточната  част на страната) е бил регистриран на 12 март. Оттогава болестта е отнела живота на трима души, а общият брой на инфектираните хора е бил 106.

Австралия е съставена от две територии (Столична и Северна) и шест щата (Виктория , Западна Австралия , Куинсланд, Нов Южен Уелс, Тасмания и Южна Австралия). Осемте единици, въпреки голямата самостоятелност във вътрешните си работи, са се подчинили на разпорежданията на централното правителство. Местните власти са затворили много търговски обекти и заведения, кина, и са забранили излизанията без тези до и от работа, до магазините за храни, аптеки и клиники.

Австралия остава затворена поне до август

Към този момент в Австралия заразени са били над 6700 души, установените смъртни случаи – 91, а оздравелите пациенти - повече от 5700.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33050

Повече за Коронавирус

Водещи новини

Още новини