400 австралийци заровиха глави в пясъка в знак на протест

share

400 защитници на природата в Австралия заровиха главите си в пясъка в знак на протест срещу правителството. 

Активистите постъпиха като щрауси заради отказа на премиера Тони Абът за това, че борбата с климатичните промени не е сред приоритетите на управляващите. 

Министър-председателят направи изявление, в което каза, че заетостта и икономическият растеж трябва да са основна тема на срещата на Г-20, а не какво може да се случи след 16 години заради глобалното затопляне.  

Преди месец Абът пък коментира, че въглищата са добро нещо за човечеството. 

Възмутени от никак незелените мисли на премиера 400 жени, мъже и ученици изкопаха дупки на плажа Бонди в Сидни. След това напъхаха главите си тях. Така демонстрираха как министър – председателят  избягва проблема с климатичните промени. 

Един от активистите реши да развесели акцията, като призова по мегафон съмишлениците: "Разкършете си дупетата, ако ви харесва."  

"Обама е на борда, Си Цзинпин е на борда, всички са на борда – само един човек не е", каза още той, визирайки договорката, постигната от американския президент и китайския му колега за намаляване на вредните емисии. 

Австралия се превърна в една от малкото страни, които се отказват от борбата с парниковите газове, като отмени таксата за вредни емисии.

Водещи новини

Още новини