Броят на загиналите от COVID-19 в Бразилия надхвърли 400 000

gettyimages
share

Смъртните случаи от ковид в Бразилия са вече над 400 хиляди, съобщи БТА, като се позова на бразилското здравно министерство.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33003

Понастоящем починалите от COVID-19 в южноамериканската страна са 401 186. През последните 24 часа Бразилия регистрира 3001 нови смъртни случая от COVID-19 и близо 70 хиляди нови случая на заразяване.

Бразилия приближава прага от 400 000 починали от COVID-19

Според експерти големият брой на смъртните случаи се дължи на неуспеха на бразилското правителство да реагира адекватно на коронавирусната пандемия.

"Достигнахме 400 хиляди смъртни случая най-вече заради некомпетентното ръководство на това правителство, оглавявано от президента" Жаир Болсонаро, казва Джамал Сулейман, лекар в института по заразни болести "Емилио Рибас".

Жаир Болсонаро подцени сериозността на коронавируса още от самото началото на пандемията и се противопостави на въвеждането на карантинни мерки в Бразилия. Президентът не насърчи носенето на предпазни маски и едва наскоро изрази подкрепата си за поставянето на ваксини.

Бразилската ваксинационна кампания протича бавно, като бразилското здравно министерство обяви, че в периода от януари до април Бразилия е получила с 30 процента по-малко ваксини от очакваното.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33003

Повече за Коронавирус

Водещи новини

Още новини