Искаме храна, а не футбол (снимки)

share

Вече повече от една година в Бразилия е налице жестока конфронтация между държавата и обикновените хора, които смятат, че цената на Мондиал 2014 е прекалено висока, пише в. "Новинар".

Но ако по-рано протестите се изразяваха в размахването на плакати и остри сблъсъци с полицията, то от известно време местните са намерили нов начин да изразят своето възмущение. За да привлекат вниманието на медиите към каузата си, художници на графити от Рио де Жанейро и Сао Пауло изрисуваха стените на къщите и улиците в най-бедните квартали на градовете с еднозначни послания срещу световното първенство.

Призивите на неизвестните таланти са ясни - покрай Мондиал 2014 са дадени милиони за футбол и нищо за гладните в крайните квартали на големите градове. "Не искаме футбол, а храна" е едно от основните послания. Художниците със спрей срещат и масова подкрепа от жителите на големите градове в страната. "Това е добър начин за протест. Нека туристите видят, че не всичко е наред тук.

Правителството знае какво искат хората, но не го прави. Явно за тях приоритет е да се харчат много пари за организирането на подобен форум, а не да се помага на крайно бедните и нуждаещите се. Надяваме се, че след като видят тези графити, поне ще започнат да се срамуват от направеното от тях", категорични са жителите на Рио де Жанейро, Сао Пауло и другите бразилски мегаполиси.

Вижте още снимки ТУК

Водещи новини

Още новини