Опозицията във Венецуела няма да присъства на клетвата на Николас Мадуро

share

Депутатите от основната опозиционна коалиция във Венецуела "Кръгла маса на демократичното единство" заявиха днес, че няма да присъстват на полагането на клетва пред парламента от вицепрезидента Николас Мадуро като и.д. президент, тъй като според тях това е нарушение на конституцията, предаде АФП.

Няма да присъстваме на заседанието на Националното събрание, тъй като то представлява нарушение на конституцията, каза пред журналисти депутатът от коалицията Анхел Медина. В сградата на Военната академия в Каракас започнаха церемониите от държавното погребение на починалия след продължително боледуване президент Уго Чавес, съобщиха АФП и ИТАР-ТАСС. В траурната церемония участват делегации на високо равнище от 55 страни и 32 от тях се оглавяват от държавни ръководители като кубинския лидер Раул Кастро и иранския президент Махмуд Ахмадинеджад.

След прочитането на имената на присъстващите на церемонията чуждестранни президенти, симфоничен оркестър изпълни националния
химн на Венецуела. Ковчегът с тялото на Чавес, покрито с венецуелското знаме, бе изложен в центъра на почетния салон на академията. В поклонението участваха десетки хиляди хора, образували опашка от няколко километра. Церемонията се предаваше от всички телевизии.

Водещи новини

Още новини