САЩ изпращат делегация на погребението на Уго Чавес

  • 07 март 2013 06:58

  • 990
  • 1
САЩ изпращат делегация на погребението на Уго Чавес
©

САЩ ще изпратят делегация на погребението на президента на Венецуела Уго Чавес, предаде Ройтерс, като се позова на служители от администрацията. Подробностите за състава на делегацията ще бъдат оповестени допълнително от Белия дом.

Служителите казали също, че засега Вашингтон няма непосредствени планове да отвърне на експулсирането на двамата военни аташета на САЩ, наредено от вицепрезидента Николас Мадуро часове преди да уведоми света за кончината на Уго Чавес. Мадуро, избран приживе от Чавес за негов приемник, обвини изгонените дипломати, че били участвали в заговор за военен преврат срещу президента.

Съединените щати се надяват на по-добри отношения с Венецуела след предстоящите президентски избори в южноамериканската държава след смъртта на Чавес, заяви вчера високопоставен представител на правителството на САЩ. В същото време той призна, че това може да отнеме време. Президентът Барак ОбамаБарак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на САЩ. Роден е на 4 август 1961 г. в Хавай. Той е първият разпространи изявление, в което изтъкна, че САЩ проявяват интерес към "конструктивно сътрудничество" в ерата след Чавес.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
990 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2013.03.08 | 00:38

1
Нашите не могат да се мерят по наглостс тия! Първо го убиха, сега официално изпращат делегация да видят кой е готов да вземе едни пари! Пък те най-големите залежи на петрол в света!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини