Наши с фалшиви БГ - документи спипани в Италия

share

Полицията в Реджо Калабрия е арестувала двама българи за притежаване на фалшиви документи за самоличност, а трети техен сънародник е пуснат под гаранция със същото обвинение, съобщиха днес местни медии.

Тримата са били спрени за рутинна проверка от служители на отдела за обща превенция и съдействие на населението на централното полицейско управление в града. Двама от тях - Георгиев Пламен Миков на 27 години и Станимиров Александър на 26 години - са представили на полицаите български паспорти. Третият българин, А.В. на 30 години, е показал свидетелство за правоуправление на моторно превозно средство, валидно за Европа. При първоначалния оглед двата паспорта са се оказали със съмнителна автентичност, поради което тримата са били отведени в полицейското управление за установяване на фактите. Документите са анализирани от регионалната полицейска служба за научно-технически разследвания, която установила, че двата паспорта са фалшиви. Техните притежатели са арестувани.

Срещу тримата българи е образувано и второ обвинение за притежаване на фалшиви български свидетелства за правоуправление на МПС, за което не се предвижда задържане в ареста, се посочва в информацията.

Реджо ди Калабрия е официалното наименование на втория по големина град в областта Калабрия, който има население над 186 хиляди души и е административен център на едноименната провинция.

Водещи новини

Още новини