Фицо: Постигнахме резултати след година на власт

Getty Images
share

Правителството на Словакия е постигнало добри резултати след първата година на власт, заяви днес  на пресконференция премиерът на Словакия Роберт Фицо, предаде словашката новинарска агенция ТАСР.

Премиерът смята за изключително важно, че Европейската комисия освободи 800 млн. евро от Плана за възстановяване на Словакия. Сред другите успехи Фицо спомена промените в Наказателния кодекс и медийното законодателство, а също реформите в земеделието.

Фицо загатна за промени в медийното законодателство на Словакия

Фицо отбеляза като успех и това, че Европейската комисия беше убедена, че докладът ѝ за върховенството на закона в Словакия е бил неточен. „Успяхме да върнем доклада за върховенството на закона, защото беше нечестен и неправилен. Европейската комисия трябваше да го признае, защото беше черпен от източници, които не са сериозни, що се отнася до Словакия“, заяви премиерът. Според него опозицията и „либералните и прогресивни“ медии са се опитали чрез доклада да спрат европейските средства за Словакия.

Фицо подчерта, че той самият още не е „навършил една година“ начело на правителството. „Лично аз нямам пълна година зад себе си. Извадете трите месеца заради активиста на опозицията“, заяви той, посочвайки покушението срещу него от май, отбелязва БТА.

Водещи новини

Още новини