Лекар се опитал да убие партньора на майка си с фалшива COVID ваксина

Getty Images/Guliver
share

Британски лекар се призна днес за виновен за дързък, но неуспешен опит да убие партньора на майка си с фалшива ваксина срещу COVID-19, който е включвал фалшифициране на медицинска документация и дегизиране, за да инжектира жертвата с отрова, предаде Ройтерс.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33052

Томас Куан, на 53 години, се маскирал като медицинска сестра и дори измерва кръвното налягане на майка си, преди да инжектира отровата на партньора ѝ Патрик О’Хара от Нюкасъл, Северна Англия. О’Хара оцелява, но претърпява последиците от потенциално фаталната инжекция с разяждаща плътта бактерия, съобщи прокуратурата.

Куан, семеен лекар от Съндърланд, се призна за виновен в опит за убийство, след като миналата седмица срещу него започна процес в Кралския съд в Нюкасъл, съобщи екипът на съдебната институция. Той преди това призна обвинението, че е приложил вредящо вещество.

Прокурор Питър Мейкпийс заяви пред съдебните заседатели по време на първия ден от процеса в четвъртък, че "понякога истината е наистина по-странна от измислицата".

"Има коктейл от инфекции": COVID-19 води класацията. Ето какви са симптомите

Той заяви, че Куан се е разтревожил за завещанието на майка си, според което къщата ѝ е щяла да се наследи от О’Хара, ако той е още жив при смъртта ѝ, отбелязва БТА.

"Куан използва енциклопедичното си знание и проучвания на отровите, за да изпълни плана си", заяви Мейкпийс. "Планът е бил да се дегизира като медицинска сестра, да пристигне на адреса на О’Хара, който споделя с майката на обвинения, и да го инжектира с опасната отрова, обяснявайки, че прилага бустерна доза за COVID-19", допълни той.

"Куан се регистрира с фалшиво име в хотел, използва фалшив регистрационен номер на автомобила си и се маскира с перука, за да изпълни плана си", допълни Мейкпийс.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33052

Повече за Коронавирус

Водещи новини

Още новини