В Бавария арестуваха сириец, подготвял убийството на германски войници

Gettyimages (архив)
share

Двадесет и седем годишен сирийски гражданин, заподозрян в изповядване на радикален ислямизъм, е бил арестуван заради план за убийството на германски войници с мачете в баварския град Хоф, казаха днес прокурори, предаде БТА, цитирайки Ройтерс.

Обвиненият си е набавил два ножа мачете с дължина около 40 сантиметра. Той планирал да нападне войници на Бундесвера в Хоф по време на обедната им почива и да убие възможно най-много от тях, се казва в изявлението на прокуратурата. "С действието обвиненият е искал да привлече внимание и да създаде чувство на несигурност сред населението."

Германия затяга граничния си контрол след скорошните смъртоносни атаки с нож, за извършването на които са заподозрени бежанци. 

Германия връща паспортния контрол по всичките си граници

Екстремистката организация "Ислямска държава" пое отговорност за смъртоносната атака с нож в западногерманския град Солинген през август, при която бяха убити трима души.

Опасенията, свързани с отражението на миграцията върху сигурността, станаха приоритетни в дневния ред в навечерието на изборите в провинция Бранденбург, където крайнодясната партия „Алтернатива за Германия“ има високи резултати в предизборните проучвания.

Водещи новини

Още новини