Пиян унгарски депупат в ЕП нападна жена и предизвика масов бой

Getty images (архив)
share

"Депутат  в Европейския парламент от партията на унгарския премиер Виктор Орбан ФИДЕС предизвика масов бой в нощен бар в Будапеща", написа американското издание "Политико".

"Пияният Балаш Дьорфи в петък вечерта нападна вербално жена. От компанията на засегнатата посетителка на питейното заведение отговориха с думи и удари", добави медията.

"На мястото на инцидента пристигнаха екипи на полицията. Участниците в масовия бой бяха арестувани и отведени в най-близкия участък", написа още цитираното издание.

"От ФИДЕС определиха поведението на съпартиеца си като недопустимо", допълни "Политико".


"Днес Дьорфи се извини за неприятната случка и обяви, че е подал оставка от всички заемани от него постове", разказа още медията.

"Дьорфи бе избран за пръв път за депупат в ЕП през юни тази години. Преди това съпартиецът на Орбан бе законодател в парламента на страната си в продължение на 14 години", припомни изданието.

Това не е първият скандал с евродепутат от ФИДЕС. Както вече екипът на novini.bg писа, преди повече от четири години Йожеф Сайер бе принуден да подаде оставка след като бе хванат в нарушение на карантинните правила в Брюксел.

Eвродепутатът, участвал в гейпартито, хвърли оставка

Той бе изловен да участва в оргия в затворен заради панземията от COVID-19 гейклуб. 

Полицията прекрати разюздана оргия с 25 мъже, сред тях и евродепутат

Водещи новини

Още новини