Доведеният син на норвежкия престолонаследник: Бях пиян и дрогиран, когато пребих момичето, съжалявам

Instagram
share

Мариус Борг, доведеният син на норвежкия престолонаследник и син на Мете-Марит, призна, че е пребил 20-годишното момиче в апартамента ѝ в столицата Осло, когато бил под влиянието на алкохол и наркотици.

Веднага след този случай, който скандализира норвежкото общество, лично Мете-Марит се е свързала с пострадалата. От кралския двор уточниха за местните медии, че целта на разговора не е бил да откаже момичето да свидетелства в съда, а да изрази единственото моралната си подкрепа за нея, както и да поднесе своите най-искрени извинения за стореното от нейния син.

Прокуратурата повдигна няколко обвинение срещу Борг, в т.ч. и опит за убийство, тъй като по врата на момичето били открити следи от душене.

Доведеният син на норвежкия престолонаследник преби от бой 20-годишна, прати я в болница

Самият извършител призна, че е нападнал момичето в нейния апартамент в момент, когато е бил пиян и под въздействието на кокаин. В изявление, направено чрез неговия адвокат, Борг съжалява за инцидента, допълвайки, че „това никога не е трябвало да се случва“.

Той също така разкри, че е имал дългогодишни проблеми с алкохола и е бил лекуван в миналото, но без резултат, поради което е уверил, че ще продължи с терапията и ще я приеме „насериозно“.

Въпреки признанието си за виновен, Борг подчерта, че проблемите му с психичното здраве и злоупотребата с наркотици не оправдават случилото се и изрази готовност да поеме пълна отговорност за действията си и да сътрудничи на полицейското разследване.

Покрай този случай в публичното пространство се появи и бившата му приятелка Джулиан Шекещад, която заяви, че по време на 4-годишната ѝ връзка с Борг е била малтретирана психически и физически от него, което още повече утежни обстоятелствата около Борг и общественото мнение за него.

Борг с бившата си приятелка Джулиан Шекещад, която призна в публичното пространство, че е била малтретирана от него (Getty Images, архив)

Водещи новини

Още новини