Диджейката на откриването на Олимпиадата подаде жалба след брутални заплахи

Getty Images
share

Френският диджей и продуцент Барбара Буч, която участва на церемонията по откриването на Олимпийските игри в Париж, подаде жалби срещу хора, които са я тормозили и заплашвали оттогава, съобщи самата тя.

„След церемонията тя е била заплашвана със смърт, изтезания и изнасилване, а също така е била обект на множество антисемитски, хомофобски, сексистки и фобични обиди“, каза нейният адвокат в изявление, публикувано от Бъч в профила ѝ в социалната мрежа Инстаграм.

Затова Бъч е подала няколко жалби както срещу френски граждани, така и срещу хора извън пределите на страната домакин, добави адвокатът Одри Мселати, пише БТА.

Милен Керемедчиев за откриването на Олимпиадата: Нека да оставим французите да бъдат французи

По време на церемонията по откриването на Олимпиадата в петък, Бъч беше част от кич картина, включваща драг кралици, която се появи като пародия на шедьовъра на Леонардо да Винчи "Тайната вечеря" - една от най-известните религиозни картини в света.

Пародията предизвика гняв сред католическата църква и крайнодесните политици, което накара организаторите на Париж 2024 да се извинят в неделя на католиците и други християнски групи.

Тома Жоли, артистичният директор на церемонията, каза, че сцената не е вдъхновена от "Тайната вечеря", а вместо това изобразява езически празник, свързан с боговете на Олимп.

Водещи новини

Още новини