Президентът Радев към българските олимпийци в Париж: Състезавайте се с достойнство и чест

Президентство
share

Президентът Румен Радев се срещна с български спортисти, които ще участват в  ХХХІII Летни олимпийски игри, за да им пожелае успешно представяне във Франция.

Държавният глава и съпругата му Десислава Радева посетиха Олимпийското село, разположено в Сен Дени край Париж, където са настанени спортните делегации от цял свят.

Медалите на Олимпийските игри са най-ценни и очаквани, но аз ще ви пожелая да се борите и да се състезавате в следващите дни с достойнство и с чест, заяви президентът Румен Радев на състезателите ни. Държавният глава посочи, че цяла България подкрепя олимпийците ни и им пожела те с гордост да се завърнат в Родината.

Президентът и съпругата му присъстваха на церемонията по откриване на Олимпийските игри в Париж

„Вие сте положили много труд, проявихте всеотдайност, понесохте много лишения, за да стигнете до състезанията в Париж, затова и всички българи сме с вас“, каза още Румен Радев на спортистите ни. В Олимпийското село президентът Румен Радев остави послание за мир на Стената на олимпийското примирие, съобщават от прессекретариата на държавния глава.

Днес президентът подкрепи от трибуните представянето на европейските шампионки по бадминтон на двойки жени Габриела и Стефани Стоеви, които победиха съперничките си от Хонконг, както и на плувеца ни Петър Мицин, който се състезава на 400 метра свободен стил.

Държавният глава Румен Радев е на посещение във Франция по покана на президента на Френската република Еманюел Макрон и на президента на Международния олимпийски комитет Томас Бах по повод ХХХІII Летни олимпийски игри.

Водещи новини

Още новини