Висши мениджъри на германски компании ще придружават Шолц по време на визитата му в Китай

Getty Images/Guliver
share

Висши мениджъри на някои от най-големите германски компании ще придружават канцлера Олаф Шолц по време на визитата му в Китай в края на следващата седмица, предаде Ройтерс. Това се тълкува като знак за продължаващата зависимост на Германия от производството в азиатската страна въпреки опитите за постепенно отдалечаване.

Сред топ мениджърите, включени в делегацията, личат имената на главния изпълнителен директор на "Сименс" (Siemens) и президент на Азиатско-тихоокеанската комисия на германския бизнес Роланд Буш, на главния изпълнителен директор на "Мерцедес-Бенц" (Mercedes-Benz) Ола Калениус, на шефа на Бе Ем Ве (BMW) Оливер Ципсе и на шефа на "Тисенкруп" (Thyssenkrupp) Мигел Лопес.

Олаф Шолц е на посещение в Йордания

Визитата на Шолц е първата му в Пекин, след като миналото лято Берлин представи стратегия за намаляване на рисковете по отношение на икономическото си обвързване с азиатската икономическа суперсила, която обаче страда от липса на конкретика.

Германският канцлер обикновено е придружаван от внушителна бизнес делегация при посещенията си в чужбина, припомня Ройтерс, цитирана от БТА.

Водещи новини

Още новини