Германците са разделени в мненията си за политиката на Шолц по отношение на Украйна, сочи проучване

Getty Images
share

Мненията на германците са разнопосочни по отношение на политиката на федералния канцлер Олаф Шолц по въпросите за Украйна, предаде ДПА, като се позова на проучване.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13929

45% от запитаните са отговорили, че са доволни от решенията на канцлера. Това мнение споделя мнозинството от подкрепящите Германската социалдемократическа партия на Шолц, както и привържениците на коалиционните партньори от Свободната демократическа партия, "Зелените" и крайнолявата партия "Левите".

Въпреки това 46% от участниците в проучването смятат, че Шолц не се справя добре в политиката по отношение на конфликта в Украйна. Изследването е направено по поръчка на телевизия Цет Де Еф, изготвено е от института "Форшунгсгрупе вален" и резултатите са публикувани днес. 

Общо 1260 души са взели участие в проучването, проведено между 5 и 7 март.

Олаф Шолц: Германия разследва много сериозно изтичането на информация от разговор на високопоставени военни

Освен политиката по отношение на Украйна, някои граждани са по-недоволни от работата на канцлера като цяло, като само една трета от запитаните оценяват управлението му като добро (33%), а според 62% то е слабо. 

Отново, по-голямата част от участниците се обявяват срещу това Германия да изпрати крилати ракети "Таурус" на Украйна – 59% са против, а 34% – "за". 

Резултатите наподобяват тези от други две проучвания, проведени наскоро – това на "А Ер Де Дойчландтренд" и това на института "Югав", направено по поръчка на ДПА, отбелязва БТА.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13929

Водещи новини

Още новини