След диагнозата на крал Чарлз Принц Хари се прибира във Великобритания

Gettyimages
share

Принц Хари е разговарял с крал Чарлз III за диагнозата му рак и ще пътува от Калифорния до Обединеното кралство, за да го види през следващите дни, съобщи БТА.

По-рано тази вечер от Бъкингамския дворец съобщиха, че кралят е с диагноза рак. Преди малко повече от седмица монархът бе настанен в болница заради увеличена простата. Съпругата му кралица Камила съобщи, че той се възстановява добре.

По това време Бъкингамският дворец каза, че крал Чарлз е направил обществено достояние здравословния си проблем като начин да изпрати призив към мъжете да проверят простатата си. Дворецът казва, че ракът на краля не е от простатата.

Крал Чарлз III е диагностициран с рак

Крал Чарлз III ще отложи публичните си ангажименти, в които се очаква да бъде заменен от представители на кралското семейство. Той е на 75 години и наследи трона от майка си – кралица Елизабет II, която беше най-дълго управлявалият монарх в британската история. Крал Чарлз III бе коронясан на 6 май 2023 г.

През 2020 г. по-малкият син на крал Чарлз – Хари заедно със съпругата си Меган се оттеглиха от висшите си задължения като кралски особи. Двойката заяви пред водещата Опра Уинфри, че "фанатичните" британски таблоидни медии, които Хари също обвини в лошо отношение към покойната си майка принцеса Даяна, са голяма част от причините за напускането им.

Водещи новини

Още новини