Принц Хари получи разрешение да използва ключово доказателство по делото срещу издателя на „Дейли мейл“ за телефонни хакерски атаки

  • 02 март 2024 13:52

  • 16936
  • 2
Принц Хари получи разрешение да използва ключово доказателство по делото срещу издателя на „Дейли мейл“ за телефонни хакерски атаки
© Getty images (архив)

Принц ХариПринц ХариПринц Хенри Чарлс Албърт Дейвид Маунтбатън-Уиндзор, херцог на Съсекс (на английски Henry Charles Albert David), постигна тактическа победа в битката си с британските таблоиди в петък, когато правителствени министри му разрешиха да използва поверителни документи, които доказват плащания от издателя на „Дейли мейл“ към частни детективи, за които се твърди, че са следили него и няколко други известни личности, съобщи АП, цитирана от БТА.

Херцогът на Съсекс, Елтън Джон, Елизабет Хърли и други твърдят, че пресгрупата „Асошиейтед нюзпейпърс“ е хакнала телефоните им или е използвала други незаконни средства, като подслушване и друго електронно наблюдение, за да ги шпионира.

През ноември съдия Матю Никлин отхвърли усилията на вестниците да спрат делото, но решението му нанесе удар и на Хари и останалите ищци.

Документите, доказващи плащанията към частни лица, които са изтекли към правния екип на Хари от правителственото разследване на телефонните хакери, могат да бъдат използвани само с разрешението на вестниците или със заповед на съдията, който е наблюдавал разследването през 2011-2012 г., или на министрите, които са наредили разследването, заяви Никлин.

Пресгрупа „Асошиейтед нюзпейпърс“, която категорично отрича обвиненията и ги нарича абсурдни, отказва да предаде документите и се противопоставя на това министрите да ги предоставят.

В съвместно изявление от петък на министрите на вътрешните работи и на културата - министерствата, които са разпоредили разследването, се казва, че документите могат да бъдат използвани в съдебното дело.

„По наша преценка надделява общественият интерес от насърчаване на справедливо, бързо и икономично решаване на делата“, се казва в изявлението.

„Асошиейтед нюзпейпърс“ заяви, че няма да коментира решението.

Принц Хари трябва да плати близо 50 000 британски лири на издателя на в. "Дейли мейл"

 

Последвайте канала на

Novini.bg
16936 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Николай Ралчев Тутракан

2024.03.03 | 05:35

2
Николай ПЕТКОВ РАЛЧЕВ се казвам и живея в гр.Тутракан7600 на ул.Панайот Хитов 5.Аз съм осъждан многократно, имам жълта книжка и съм редовен пациент на осихиатрични клиники.Аз съм на 48 години и постоянно ме следят, подслушват,денонощно.Дискриминират ме

2024.03.02 | 17:55

1
Отслабването без диета и гладуване не е мечта - това е реалност. Найпродaваният пpодyкт за отcлабвaне в свeта! Помoгна на мен и съпpyга ми и ще пoмогне на вас, pезyлтатът е видим след няколко дни. Съветвам всички с наднормено тегло да пробват.----> gg.gg/ketoexpo

Добави коментар

Водещи новини