Лондонската полиция ще разгледа внимателно решението на съда по делото за подслушването на телефона на принц Хари

  • 16 декември 2023 14:41

  • 1831
  • 1
Лондонската полиция ще разгледа внимателно решението на съда по делото за подслушването на телефона на принц Хари
© Gettyimages (архив)
Слушай новината Слушай новината

Лондонската полиция заяви, че ще разгледа внимателно заключенията от съдебното решение, според което Принц ХариПринц ХариПринц Хенри Чарлс Албърт Дейвид Маунтбатън-Уиндзор, херцог на Съсекс (на английски Henry Charles Albert David), е станал жертва на подслушване на телефона му и други незаконни действия, извършени от журналисти на британския в. "Дейли мирър" със знанието на неговите редактори, предаде БТА, цитирайки Ройтерс.

Според говорител на полицията властите "внимателно ще разгледат" решението по гражданското дело, заведено от Принц ХариПринц ХариПринц Хенри Чарлс Албърт Дейвид Маунтбатън-Уиндзор, херцог на Съсекс (на английски Henry Charles Albert David),, но в момента "няма текущо разследване".

По-малкият син на Крал Чарлз Трети стана първият високопоставен член на британското кралско семейство от 130 години насам, който дава показания в съда, когато се яви на делото през юни, за да свидетелства. 

Принц Хари осъди таблоиди, хаквали телефона му

Съдът постанови да му бъдат изплатени 140 600 британски лири (178 000 долара), след като съдията се съгласи, че Принц ХариПринц ХариПринц Хенри Чарлс Албърт Дейвид Маунтбатън-Уиндзор, херцог на Съсекс (на английски Henry Charles Albert David), е бил обект на посегателство от страна на журналисти, работещи за "Мирър Груп нюзпейпърс".

Откакто се оттегли от задълженията си в кралското семейство през 2020 г. и се премести да живее в щата Калифорния заедно със съпругата си, американската актриса Меган Маркъл, херцогът на Съсекс превърна в своя мисия да избави британската преса от онези, които той обвинява, че са "престъпници, маскирани като журналисти", особено от високопоставените ръководители и редактори, отбелязва Ройтерс.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1831 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.12.16 | 18:19

1
Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----->> mub.me/bioex

Добави коментар

Водещи новини