Изоставен тийнейджър закла бившето си гадже

Getty Images/Guliver
share

Изоставен младеж уби бившата си приятелка с 30-сантиметров кухненски нож само часове, след като тя молила полицията да й помогне, съобщава "Дейли Мейл".

Съдът в Стадфорд обвини 19-годишният Томас Далтън в това, че чакал Саманта Лани, също на 19 г., в течение на 45 минути пред нейния дом, след което нападнал жестоко нея и баща й. След това тийнейджърът се прибрал и написал във Фейсбук: "Някои неща просто трябва да се направят в живота".

Лани починала от загуба на кръв в резултат на удара с нож, пробил белия й дроб и разкъсал артерия. Далтън също е обвинен в намушкването на бащата на Лани, Стивън по време на атаката в дома на семейството в Нюкасълъндър Лайм.

Стивън оцелява, за да разкаже как дъщеря му часове преди смъртта си се обадила в полицията и помолила за помощ, след като получила серия от заплахи от Далтън. Полицаите обаче отказали да я съпроводят до дома на Далтън, за да може тя да си вземе личните вещи с мотива, че са твърде заети.

В съдебната зала стана ясно, че Далтън е обещал на Саманта да я накълца и изкорми, след като тя скъсала с него през януари.

Трагедията се разиграла, когато жертвите влизали в къщата. Първо влязъл Стивън, последвала го Саманта, а най-накрая в дома влязла приятелката й Елис. Виждайки нападателя, тя се опитала да затвори вратата, но той я отворил с трясък.

Държейки нож в ръка, той попитал къде е Саманта. Намерил я в коридора, стигнал до нея и я наръгал. Бащата на жертва се затичал към Далтън, който опитал да намушка и него. Двамата се счепкали, при която ножът паднал на земята.

Томас Далтън

Водещи новини

Още новини