Полски лекари преглеждат бившия президент Михаил Саакашвили в Грузия

Gettyimages
share

Екип от полски лекари е започнал да преглежда бившия президент Михаил Саакашвили в Грузия, съобщи премиерът на Полша Матеуш Моравецки, съобщава БТА.

Агенцията припомня, че 55-годишният Саакашвили бе изпратен в затвора през 2021 г. за шест години по обвинения в злоупотреба с власт по времето, когато е бил президент на бившата съветска република. Според него обвинението е политически мотивирано. Здравето му се влоши в затвора, където той неколкократно обявяваше гладни стачки и твърди, че е бил отровен.

Саакашвили се появи отслабнал и с изпито лице пред грузински съдии

"Не изоставяме приятели в нужда", написа Моравецки в Туитър. "По моя молба екип от полски лекари... започна цялостен медицински преглед на президента Михаил Саакашвили в Грузия", добави полският премиер.

По-рано Варшава предложи на грузинското правителство Саакашвили да бъде лекуван в Полша. Самият Саакашвили преди бе поискал да бъде преместен в чужбина за лечение.

Във видеоклип, заснет по време на съдебно заседание миналата седмица, изглеждащият доста слаб Саакашвили повдига ризата си, за да покаже изпъкналите си ребра.

Водещи новини

Още новини