Саакашвили е изгубил съзнание в затвора

  • 18 ноември 2021 20:49

  • 2336
  • 3
Саакашвили е изгубил съзнание в затвора
© Getty Images (архив)

Намиращият се в затвора бивш президент на Грузия Михаил Саакашвили, който е в гладна стачка от седем седмици, е паднал и изгубил съзнание днес, каза адвокатът му, цитиран от Асошиейтед прес.

Адвокатът Бека Басилая каза, че той е бил на посещение при Саакашвили, когато бившият президент припаднал. Според Басилая той е бил изнесен от стаята за свиждане на носилка и състоянието му е стабилно.

Михаил Саакашвили е в критично състояние

Състоянието на Михаил Саакашвили, който преди няколко часа изгуби съзнание след падане в болницата на затвора, е стабилизирано, съобщи днес реаниматоложката на затворническата болница, цитирана от ТАСС.

Пациентът е в напълно стабилно състояние. Хемодинамиката, оксигенацията, дихателните параметри са нормални, каза тя, цитирана от БТА.

Според нея Саакашвили в момента е в съзнание.

Преляха кръв на обявилия гладна стачка бивш грузински президент Саакашвили

Медицинска експертна група, сформирана от службата за омбудсмана, обаче каза днес, че здравето на Саакашвили се влошава и той трябва да бъде преместен от болницата на затвора в частна клиника, където може да му се осигури нужното лечение. Според експертите Саакашвили страда от бъбречни и неврологични проблеми.

Саакашвили напусна Грузия през 2013 г. и се установи в Украйна. По-късно той беше признат за виновен задочно за злоупотреба с власт и беше осъден на шест години затвор. Той беше арестуван на 1 октомври, след като се върна в Грузия преди местните избори, за да подкрепи опозицията.

Последвайте канала на

Владимир Василев
2336 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Eми...

2021.11.19 | 07:21

3
Да му донесе адвокатката няколко по-хубави вратовръзки, той това яде.

2021.11.18 | 22:44

1
Балсъм го ! Гад е !
STEFANOS

2021.11.19 | 00:45

2
Какво значи това? Кой е гад и кой е балсъм го? По дяволите, къде отиде света?

Добави коментар

Водещи новини