Макрон прикани съюзниците да увеличат военната си подкрепа за Украйна

Getty Images
share

Президентът на Франция Еманюел Макрон прикани днес съюзниците да увеличат военната си подкрепа за Украйна, за да подпомогнат страната за необходимото контранастъпление срещу Русия, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 14010

Абсолютно трябва да интензифицираме нашата помощ и усилия в помощ на съпротивата на украинския народ и армията му и да ги подпомогнем да започнат контраофанзива, която единствена може да даде възможност за заслужаващи доверие преговори, определени от Украйна, от нейните власти и нейния народ, каза Макрон на Мюнхенската конференция по въпросите на сигурността.

"Готови сме за продължителен конфликт. Като казвам това, не го желая. Но най-вече щом не го желаем, трябва заедно да вярваме в способността си трайно да полагаме усилия", добави френският лидер, цитиран от Франс прес.

Столтенберг: Украйна може да победи във войната срещу Русия

Той заяви пред участниците, че има желание да организира в Париж "конференция за противовъздушната отбрана в Европа", която да обсъди индустриални, но и стратегически проблеми, свързани с тази сфера.

Трябва да имаме сила и смелост да подновим диалога с Русия, за да намерим трайно решение. Ясно е обаче, че сега не е време за диалог, заключи Макрон, цитиран от ТАСС.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 14010

Водещи новини

Още новини