Британският военен министър няма да се кандидатира за премиер и намекна, че може да подкрепи Борис Джонсън

Getty (архив)
share

Британският военен министър Бен Уолъс (на снимката) обяви, че няма да участва в надпреварата за нов лидер на Консервативната партия и премиер на страната, предаде Скайнюз.

"На този етап аз съм склонен да подкрепя кандидатурата на Борис Джонсън", това каза ръководителят на министерството на отбраната на Обединеното кралство. Уолъс не бе категоричен за подкрепата си, като визира разследванията срещу бившия стопанин на "Даунинг стрийт" 10 във връзка с т.нар. Партигейт (купоните в правителствени сгради по време на локдауните, наложени с цел ограничаване на разпространението на коронавирусната инфекция).

"Партията ни трябва да се концертира върху единството си, за да може да спечели изборите за парламент (очаквани през следващата година)", каза още Уолъс. Той припомни как екслидерът на консерваторите спечели мнозинство на вота през 2019 г.

Борис Джонсън прекъсна почивка на Карибите, за да участва в надпреварата за премиер


"От членовете на настоящия кабинет към този момент само министърът на предприемачеството Джейкъб Рис-Мог и министърът на жилищното строителство, общините и местното самоуправление Саймън Кларк обявиха открито, че ще подкрепят Джонсън", добави Скайнюз.

 

Водещи новини

Още новини