Борис Джонсън прекъсна почивка на Карибите, за да участва в надпреварата за премиер

  • 21 октомври 2022 12:04

  • 933
  • 1
Борис Джонсън прекъсна почивка на Карибите, за да участва в надпреварата за премиер
© Getty (архив)

"Бившият британски премиер Борис Джонсън прекъсна почивка на Карибските острови, за да вземе участие в надпреварата за лидер на Консервативната партия и министър-председател на Обединеното кралство", написа лондонският в. "Дейли телеграф".


Според данни на изданието Джонсън вече е започнал сондажи в партията за връщането си на "Даунинг стрийт" 10. "По думите му само той може да осигури победа на консерваторите при парламентарните избори, очаквани през 2023 г.", написа още вестникът.

"Джонсън също е призовал бившия финансов министър и екссъперник за поста премиер на Великобритания на подалия вчера оставка министър-председател Лиз ТръсЛиз ТръсМери Елизабет (Лиз) Тръс е британски политик   Лиз Тръс е родена на 26 юли 1975 г. в Оксфорд в - Риши Сунак да обединят усилия и заедно да изведат партията и страната от кризата", добави "Дейли телеграф".

Борис Джонсън ще се кандидатира за премиер?

Тръс на 20 октомври подаде оставка и като премиер, и като лидер на партията. Консерваторите започнаха процедура по избирането на неин наследник на поста.

Според правилата гласуването се провежда в няколко кръга. Членовете на парламентарната група избират сред издигнатите кандидатури. Депутатите гласуват, докато не останат двама претенденти за поста. След това новият лидер на партията се избира от членската маса.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
933 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2022.10.21 | 12:55

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини