Папата отправи послание за диалог с мюсюлманите

gettyimages
share

Папа Франциск ще посети Бахрейн през ноември, за да отправи послание за диалог с мюсюлманския свят, съобщи БТА, позовавайки се на съобщение от Ватикана. Той е първият папа, който ще посети страната.

В столицата на Бахрейн – Манама, се намира първата католическа църква в Персийския залив, както и катедралата "Дева Мария от Арабия", която бе отворена през миналата година в пустинния град Ауали.

Папа Франциск предупреди за ефект на доминото от конфликтите по света

Франциск ще посети и двата града по време на престоя си от 3 до 6 ноември. Ватиканът добави, че той ще вземе участие и в конференцията "Бахрейнски форум за диалог: човешкото съжителство между Изтока и Запада".

Диалогът с мюсюлманския свят се превърна в отличителен белег на папството на 85-годишния Франциск. Той наскоро се завърна от Казахстан, където взе участие във върховна междурелигиозна среща.

През 2019 той стана и първият папа, посетил Персийския залив с визитата си в Абу Даби. Там той подписа важен документ с главния имам на "Ал Азхар" в Кайро, седалището на сунитското учение. Документът обещава мюсюлмани и католици да сътрудничат и работят заедно за мира.

Водещи новини

Още новини