Папата ще посети Казахстан

  • 01 август 2022 16:33

  • 320
  • 2
Папата ще посети Казахстан
© Getty Images/Guliver
Слушай новината Слушай новината

Ватиканът съобщи днес, че Папа ФранцискПапа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март ще посети през септември Казахстан, за да участва в среща на религиозни лидери, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

В изявление на Светия престол се казва, че Светият отец ще бъде в столицата на Казахстан Нур Султан от 13 до 15 септември за участие в Седмия конгрес на лидерите на световните и традиционните религии. В няколко свои неотдавнашни интервюта Франциск беше казал, че се надява там да се срещне с патриарха на Руската православна църква Кирил.

Името на патриарх Кирил не се споменава в съобщението на Ватикана за предстоящото посещение на папата. Франциск възнамеряваше да се срещне с руския патриарх миналия месец в Ерусалим, но пътуването му дотам беше отменено.

Шестият конгрес на лидерите на световните и традиционните религии беше с тема: "Религиозни лидери за безопасен свят" и се състоя в Астана, както тогава се наричаше столицата на Казахстан, на 10 и 11 октомври 2018 година. В него участваха над 80 делегации от 45 страни. А покойният папа Йоан Павел Втори посети столицата на Казахстан през 2001 година.

Папа Франциск намекна, че е възможно да се оттегли

Последвайте канала на

Константин Тодоров
320 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
дъртия

2022.08.01 | 16:41

2
дъртия педал и педофил пак ще оди да се прави на богоугоден
тоя

2022.08.01 | 16:40

1
тоя слуга на дявола не се спря и той да ходи да подклажна огньове по света.

Добави коментар

Водещи новини