Украинският посланик във Ватикана се надява, че папата ще посети Буча

  • 17 август 2022 06:57

  • 304
  • 6
Украинският посланик във Ватикана се надява, че папата ще посети Буча
© Gettyimages/архив

Планираната визита на Папа ФранцискПапа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март в Украйна трябва да включва посещение в Буча, където са извършени предполагаеми военни престъпления от страна на руските сили, каза днес украинският посланик във Ватикана, цитиран от ДПА.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13369

Програмата на визитата все още е обект на преговори, каза пред италианската агенция АНСА посланик Андрий Юраш и добави, че Украйна определено ще очаква посещение в столицата Киев и на място, където са били убити невинни цивилни, каквото е киевското предградие Буча.

Боевете вече се изместиха от този район и се концентрираха в Южна и Източна Украйна, посочва ДПА, информира БТА.

Все още не е определена конкретна дата за визитата на Папа ФранцискПапа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март в Украйна. 85-годишният папа в момента е с разклатено здраве заради болки в коляното, но няколко пъти е подчертавал, че иска да отиде в Украйна.

След аудиенция при папата по-рано този месец Юраш предположи, че възможната визита на Светия отец в Украйна ще се състои непосредствено преди пътуването на папата до Казахстан на 13-15 септември. Украинският дипломат каза пред АНСА, че сигурността по време на евентуална папска визита ще бъде затегната.

Няколко западни лидери вече посетиха Киев след началото на руската инвазия в Украйна през февруари, припомня ДПА.

Последвайте канала на

Десислава Станева
304 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Да си ходи...

2022.08.17 | 16:28

6
Да си ходи този виден любител на нацисти/фашисти... НО след фиаското му с Азов/Кракен/Айдар - каквото и да каже е.... Да запазим добрия тон и да речем - След Дъжд Качулка :) "Крайно време е, а след фиаското с батальона Азов, си е направо належащо... Като се предадоха, руснаците ги събличат и им снимат нацистките татуировки, Папата разправяше какви герои били... Те със Св*ас*ти*ки и портрети/цитати на/с Хи*тл*ер, но били герои... Ужас просто... А най-парадоксалното е, че точно този Папа, от началото се обяви против две неща: Първо - след фиаското на Папа Ратцингер, да премахне всички кардинали, които именно като него, са имали нещо общо с нацистка Германия. Второ - да премахне педофилията сред кардиналите, която беше бум при скандалите, при предшественика му... Нито едното не направи Франциск, а даже и се засилиха скандалите..."
ТУКА ЕДИН КАПИТАН НА ЩУКА

2022.08.17 | 08:25

5
ГИ ИЗДИРВА ;)
АБЕ КОИ СА СЕГА ТИЯ

2022.08.17 | 08:23

4
УНТЕР МЕНШЪНИТЕ? С КАКВО СЕ ЗАНИМАВАТ, КЪДЕ ЖИВЕЯТ? :)
ПОЛСКИЯ ПРОЗЗ ГУСАРИН

2022.08.17 | 08:21

3
НЕ Е ЧОВЕК! - ПОД ЧОВЕК! :)
ЧИ ФУТИТЕ ПОРЪЧАХА АГДЖА

2022.08.17 | 08:20

2
ДА ГРЪМНЕ ПАПАТА НЕ СЕРГЕЙ И АНТОН :)

2022.08.17 | 08:12

1
Може ли аз да посетя Буча?

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини