Зеленски: Само модерни и мощни оръжия помагат срещу руските удари

share

Наистина можете да спрете такива терористични действия като руските удари срещу Украйна само с модерни, високоточни и мощни оръжия. Това заяви украинският президент Володимир Зеленски във вечерното си обръщение към нацията, съобщи "Укринформ".

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13440

Той използва случая да благодари на САЩ за поредния пакет военна помощ за армията му. 

Също така Зеленски разказа за срещата си с председателя на френския Сенат Жерар Ларше и делегация от сенатори, като отбеляза, че "нашият тил вече е не само свободната част на Украйна, но и всички 27 страни от Европейския съюз, целият демократичен свят".

Затова целият ни екип, украинският екип, работи 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата, за да държи интересите на нашата държава и нашата отбрана във фокуса на всяка страна, която вече е или може да стане част от нашата антивоенна коалиция, заяви Зеленски.

Ларше каза и още нещо важно, отбеляза държавният глава. Свсяка атака срещу Украйна, с всяко престъпление на руските окупатори, с всеки нов град-мъченик, решимостта на европейците да помогнат на Украйна става по-стабилна, убеден е Зеленски.

Зеленски също така съобщи, че през следващата седмица Украйна ще съобщи важни новини. 

Володимир Зеленски уволни украинските посланици в Германия и други страни

Днес подписах укази за освобождаване от длъжност на някои посланици на Украйна. Тази ротация е нормална част от дипломатическата практика. Ще бъдат назначени нови представители на Украйна в Чехия, Германия, Унгария, Норвегия и Индия. Кандидатите се подготвят от МВнР.

Вече се подготвям за новата седмица - ще има важни новини, включително и от държавни служители, заяви той.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13440

Водещи новини

Още новини