Италия залови 280 неваксинирани здравни работници

Getty (архив)
share

Специализирани следователи от италианската полиция заловиха около 280 неваксинирани служители в здравния сектор, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32989

Досега карабинерите са проверили около 4900 служители в секторите на здравеопазването и грижите в малко повече от 1600 частни и държавни институции, съобщи днес италианската полиция. От април ваксинацията срещу коронавирус в здравния сектор в Италия е задължителна.

Карабинерите са открили, че 126 служители са продължили да се явяват на работа, въпреки че са били отстранени заради ваксинационния си статус. Осем семейни лекари не са имали никаква ваксинация.

В края на ноември правителството на премиера Марио Драги реши от 15 декември да разшири задължителната ваксинация, като включи в нея представители на здравната администрация, учители, полицейски служители и войници.

Мъж опита да измами лекарите, за да отърве ваксината срещу COVID-19, арестуваха го

Медицинският персонал трябва да има бустерна ваксинация.

Съгласно правителствените планове от 16 декември децата на възраст от 5 до 11 години ще могат да бъдат ваксинирани срещу коронавируса.

Според вестник "Република" правителството обмисля да направи ваксинацията задължителна за всички работещи.

Решението ще зависи от това каква ще е репродуктивната стойност през следващите 40 дена: към момента тя е над важната граница от 1 (сега тя е 1,2), което означава, че инфекциите нараства

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32989

Повече за Коронавирус

Водещи новини

Още новини