Саджид Джавид: Светът не може повече да мисли единствено за COVID-19

Getty Images/Guliver
share

Светът не може повече да мисли единствено за COVID-19 и да пренебрегва другите критични проблеми в здравеопазването, икономиката и образованието, натрупали се по време на пандемията, заяви днес британският министър на здравеопазването Саджид Джавид, цитиран от Ройтерс.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33016

Не можем да живеем в свят, в който мислим само за ковид и пренебрегваме останалите си здравни и икономически проблеми или предизвикателствата в образованието. Трябва да се възползване от ваксината, която за щастие работи, каза той пред телевизия "Скай нюз".

Обявяват новите COVID мерки в британските училища

Когато дойдох в министерството на здравеопазването и се запознах с критичен поглед със ситуацията, с изумление установих колко други здравни проблеми са се натрупали. Около 7 милиона души са престанали да търсят помощ от националната здравна система за здравните си проблеми, довери Джавид.

Великобритания сваля COVID ограниченията от 19 юли

Вчера британският премиер Борис Джонсън потвърди плана си за отмяна след две седмици на обществените и икономически рестрикции, въведени заради ковид в Англия. Това ще е проверка дали бързата ваксинация дава достатъчна защита от силно заразния вариант Делта, отбелязва БТА.

Джонсън: Задължителното носене на маски на закрито в Англия отпада на 19 юли

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33016

Повече за Коронавирус

Водещи новини

Още новини