Швейцария затваря част от небето заради срещата Байдън – Путин

Getty (архив)
share

Швейцарските власти обявиха, че ще затворят част от въздушното пространство на страната заради срещата между американския президент Джо Байдън и руския му колега Владимир Путин, очаквана на 16 юни в Женева, предаде Би Би Си.

"От 8 часа на 15 юни до 17 часа на 17 юни (9 и 18 часа българско време) ще бъде затворено част от въздушното пространство над Женева. Условният център е Площадът на нациите, близо до женевската централа на ООН", посочиха от правителството в Берн без уточняват периметъра.

"Военновъздушните  сили на Швейцария ще изпълняват полицейски функции и ще водят усилено наблюдение на въздушното пространство", допълниха от кабинета на алпийската държава.  

Ограниченията няма да засегнат голяма част от полетите до и от международното летище в Женева.

Правителството смята да изпрати до 1000 войници в Женева, които да помогнат на местните власти за охраната на града по време на първата среща на Байдън и Путин в качеството им на държавни глави на САЩ и Русия, съобщи Би Би Си.

Путин и Байдън ще се срещнат на 16 юни в Женева

Настоящият стопанин на Белия дом посети Москва през 2011 г. Тогава той бе вицепрезидент на Барак Обама. Байдън проведе разговор с Путин, който тогава бе премиер на Русия, показва справка на https://novini.bg/.

 

Водещи новини

Още новини