До дни Полша ще открие нови болници за спешна помощ

Getty (архив)
share

Правителството на Полша съобщи днес, че до дни ще бъдат открити нови болници за спешна помощ с цел справяне с "много голямото ускоряване" на коронавирусната инфекция, предаде ДПА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33015

Здравният министър Адам Неджелски каза, че причинител на скока в броя на заразените е по-заразният британски щам. "На него се дължат между 60 и 80 на сто от всички нови случаи", добави той.

Проф. Богов: Локдаунът може да бъде удължен

За момента над 23 хиляди пациенти с Ковид-19 са на лечение в полски болници. Повече от 2300 от тях са на апарати за обдишване на белите дробове.

Днес бяха обявени 26 405 нови случая с коронавирус за изтеклото денонощие. От началото на пандемията в Полша с население близо 38 милиона има повече от 49 хиляди смъртни случая, свързани с Ковид-19.

Заради тези числа Полша попадна в списъка на Берлин на страните с високи нива на разпространение на заразата. Това значи, че от утре всеки, който влиза в Германия от Полша, ще трябва да представя отрицателен резултат от тест, направен през последните 48 часа. В списъка са още България, Кипър, Кувейт, Парагвай и Уругвай.

 

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33015

Повече за Коронавирус

Водещи новини

Още новини