На изкаралите COVID-19 в Италия ще им бъде поставяна само една доза от ваксините

Getty Images (архив)
share

Италианските здравни власти дадоха зелена светлина на ваксиниране срещу COVID-19 само с една доза за хора, които вече са прекарали коронавирусната зараза, предаде АНСА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32989

Съответното разпореждане дойде от италианското министерство на здравеопазването, след като в подкрепа на идеята се обявиха Италианската агенция за лекарствата и Висшият съвет по здравеопазване. Предполага се, че прекаралите COVID-19 вече имат известен изграден имунитет и една доза от ваксините ще им е достатъчна.

Италия удължава коронавирусните забрани за пътувания до началото на април

Същевременно в Италия започнаха изпитанията върху хора на втора ваксина местно производство, пише в. "Република". Продуктът е разработен от компанията "Такис". Очаква се изпитанията с нея да приключат през есента. В Италия вече се изпитва ваксината на биотехнологичната компания "Рей Тера". При продукта на "Такис" обаче ваксината се поставя не с обикновена инжекция, а с инструмент, приличащ на пистолет, с който се извършва така наречената електропорация. Едва след края на изпитанията ще стане ясно дали е нужда една или две дози от тази ваксина. Продуктът на "Такис" обаче може да се съхранява при обикновена хладилна температура, съобщава БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32989

Повече за Коронавирус

Водещи новини

Още новини