Британски министър: Има около 4000 варианта на вируса, който предизвиква заболяването COVID-19

Pixabay
share

Сега има около 4000 варианта на вируса, който предизвиква заболяването COVID-19 по света и производителите на ваксини, в това число Пфайзер и АстраЗенека, се опитват да подобрят ваксините си. Това заяви британският министър Надим Захауи, който отговаря по въпросите за разпространение на ваксините в страната, предаде БТА, цитирайки Ройтерс.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33002

Хиляди варианти на коронавируса, който предизвиква COVID-19 бяха документирани, докато вирусът мутира, в това число така наречените британски, южноафрикански и бразилски варианти, които, както изглежда, се разпространяват по-бързо от останалите, припомня Ройтерс.

До седмици Лондон одобрява четвърта ваксина срещу COVID-19До седмици Лондон одобрява четвърта ваксина срещу COVID-19

Днес британският министър каза, че е много малко вероятно настоящата ваксина да не е ефективна върху вариантите на вируса. Захауи допълни, че всички производители на ваксини срещу коронавируса, като Пфайзер/Бионтех, Модерна, АстраЗенека/Оксфорд, както други компании, сега проучват как могат да подобрят ваксините си.

Борис Джонсън назначи министър за програмата за ваксинация срещу COVID-19

По повод вариантите на вируса британският министър припомни, че в страната има база данни с всички открити варианти, така че здравните власти са готови за реакция.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33002

Повече за Коронавирус

Водещи новини

Още новини