Белгия въвежда тестове за COVID-19 за завръщащи се от чужбина белгийци

gettyimages
share

Белгия затегна мерките, за да ограничи разпространението на коронавируса, като изисква от всички хора, пътували зад граница, да се подложат на тест за COVID-19, съобщи БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33003

Белгийски вирусолози предупредиха, че страната рискува повтаряне на случилото се от миналия февруари, когато хиляди белгийци се прибраха от ски курорти зад граница, като мнозина от тях донесоха и вируса.

Белгия обмисля промяна в плана за имунизация срещу COVID-19

Страната, в която се намират европейските институции и НАТО, поиска от чуждите посетители, идващи от така наречените червени зони да се тестват за вируса. Сега премиерът Александер де Кро каза, че мярката от утре ще се прилага и за белгийците, завръщащи се от чужбина.

С малки изключения, като южна Ирландия, Корсика, части на Гърция и Норвегия, всички останали региони на Европа са смятани за рискови зони. Белгийците пребивавали най-малко 48 часа зад граница, ще трябва да си направят тест за коронавируса в първия ден на завръщането си в Белгия и после на седмия ден. Те ще са и под карантина и могат да излязат от нея, едва след като вторият тест на седмия ден тест е с отрицателен резултат.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33003

Повече за Коронавирус

Водещи новини

Още новини