Популярен водещ в Италия бори COVID-19 в домашни условия

Нова телевизия
share

Популярен водещ в Италия – Никола Поро, се оказа заразен с коронавирус. Цялата редакция на предаването му е била поставена под карантина. Той разказа как се бори със заболяването в домашни условия. 

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32989

"Взимам на ден най-много по две хапчета "Такипирин". Може би е измамно, но аз ви казвам, че в дните, в които имах 39 градуса температура, приемах това лекарство от 1000 грама. За кашлицата не съм пил нищо", каза Поро пред Нова телевизия. 

Над 9300 глобени в Италия само за ден за неспазване на самоизолацията

"Уредът, който измерва количеството кислород в кръвта е много важен. Купува се от аптеката. Когато бях болен, стойностите, които ми показваше, бяха между 91 и 92. Този предмет измерва способността на белите дробове да функционират правилно. Ако нивата спаднат под 90, трябва да се обадите на вашия личен лекар, дори да повикате Спешна помощ. Това е знак, че вирусът е в дробовете ви", разкри водещият.

"Правете го, но винаги се консултирайте с вашия лекар. Семпло и лесно, това, което ви казвам обаче не замества лекарствата. Казвам ви го от личен опит", сподели Поро. 

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:  

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32989

Повече за Коронавирус

Водещи новини

Още новини