Лидерът на британските лейбъристи: Ще национализираме телекома

Getty
share

За национализиране на най-големия британски телеком се обяви лидерът на основната опозиционна сила - Лейбъристката партия - Джереми Корбин, предаде Скайнюз.

Политикът, говорейки на конференцията на Конфедерацията на британската промишленост (КБП – CBI), е изразил намерението да върне в държавни ръце British Telecommunications, приватизиран през 1984 г. "Южна Корея след подобна крачка е увеличила достъпа до широколентов интернет до 95 процента. Нито една частна фирма не може да направи такъв пробив", е посочил още той.

Британският премиер обещава серия от данъчни намаления за компаниите

Корбин пред представителите на бизнеса е допълнил, че смята да увеличи данъчната ставка за най-богатите с пет на сто. "Ние трябва да помислим върху това кой и колко плаща", категоричен е бил той. Лейбъристът също е заявил, че корпоративните данъци ще останат на същото ниво. Ставката е била намалена от 20 на 19% през 2017 г. - по време на правителството на Тереза Мей от Консервативна партия.

"Ситуацията около британското излизане от ЕС (Брекзит) създава затруднения пред бизнеса. Ето защо аз лично бих предпочел да напуснем блока възможно най-бързо, отколкото да водим безкрайни преговори с Брюксел", е казал още Корбин. Той също е намекнал, че при евентуално негово правителство след предсрочните парламентарни избори на 12 декември той може да организира нов референдум за членството на Обединеното кралство в 28-те.

Фараж няма да участва като депутат в изборите

Водещи новини

Още новини