Британските лейбъристите обещаха безплатен високоскоростен нет за всички

Лейбъристката партия обещава безплатен високоскоростен интернет за всички в Обединеното кралство, ако спечели изборите на 12 декември, съобщи АФП.

"Това, което преди бе лукс, сега е необходимост и трябва да стане комунална услуга", каза днес лидерът на най-голямата британска опозиционна сила Джереми Корбин.

Торите леко увеличават преднината си пред лейбъристите, сочи проучване

Според изчисленията този проект ще струва 20 милиарда лири стерлинги. За да може да функционира, системата ще се нуждае годишно от 230 милиона лири, които лейбъристите смятат да осигурят чрез данъци, наложени на технологични гиганти като "Амазон", "Фейсбук" и "Гугъл".

Критикувана за колебанието си по въпроса за излизането от ЕС и изоставаща в социологическите проучвания, основната британска опозиционна сила, предвождани от левичаря Джереми Корбин, обеща радикална програма с национализации и инвестиции в комуналните услуги. С нея лейбъристите искат да сложат край на продължилите 10 години мерки за строги икономии, налагани от различни консервативни правителства. Корбин обеща да национализира железниците, пощата и водата. Партията ще представи пълната си програма идната седмица.

Европейският съвет одобри новото отлагане на Брекзит до 31 януари догодина

Консерваторите нарекоха "фантазия" обещанието на политическите им съперници и заявиха, че то ще струва милиарди лири, които ще бъдат взети от данъкоплатците. В желанието си да скъсат с имиджа на поддръжници на строгите икономии, торите на премиера Борис ДжонсънБорис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е също обещаха големи разходи за инфраструктура, полиция и нови болници.

Социологическо проучване на института "Югав" от вторник прогнозира, че лейбъристите ще спечелят 28 процента, а консерваторите - 42 на сто от гласовете.

 

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

EU

още

Анкета

Одобрявате ли оставката на Марк Рюте?

Одобрявате ли оставката на Марк Рюте?

Избрано от Интернет