Пирати отвлякоха 9 филипински моряци край Бенин

Pixabay
share

Деветима филипински моряци от екипажа на норвежки товарен кораб бяха отвлечени от пирати край Бенин, предаде Франс прес, като се позова на компанията собственик на плавателния съд и на местните власти.

Атаката била извършена в събота.

Пирати отвлекли деветима членове на екипажа на кораба "Бонита", включително и капитана, край пристанището на Котону, икономическата столица на Бенин. Останалите моряци на борда, които са невредими, били разпитани вчера, съобщи управата на пристанището.

Норвежката компания собственик Угланд (Ugland) потвърди отвличането и уточни, че атаката била извършена, докато корабът чакал разрешение да разтовари пренасяния от него гипс.

Гвинейският залив, който се простира от Камерун до Либерия, се превърна в най-опасния за корабоплаване район в света, отбелязва Франс прес.

Атаките срещу кораби и отвличанията с цел получаване на откуп са сравнително често явление в района. Повечето от тях биват извършвани край бреговете на Нигерия, откъдето произхождат пиратите.

Пиратството в Гвинейския залив причинява сериозни затруднения по този важен международен морски път и струва милиарди долари на световната икономика.

Водещи новини

Още новини