Никола Саркози: Всеки атентат трябва да бъде наказван строго

gettyimages
share

Всеки един атентат трябва да бъде наказван с цялата строгост на закона, каза френският президент Никола Саркози.

Държавният глава произнесе реч след края на операцията в южния френски град, която бе излъчвана пряко по Би Би Си. Ние трябва да останем единни, нашите мюсюлмански съграждани не трябва да се чувствуват заплашени. Не трябва да толерираме никаква дискриминация. Всяко едно престъпление трябва да бъде и терористичен акт трябва да бъде наказвано по закона, допълни държавният глава. Той също изрази съболезнования към близките на жертвите на убитите от Мохамед Мерах. В писмо от Елисейския дворец Саркози поздрави полицаите за проявения професионализъм.


Според основния противник на сегашния президент Франсоа Оланд смъртта на Мерах отбелязва край на период на непоносимо напрежение. "Убиецът бе особено опасен и аз приветствам професионализма на служители от специалното полицейско подразделение, които проведоха операцията.", заяви социалистът.

Друг претендент за държавен глава Марина льо Пен заяви след края на операцията: Съмнявам, че някой французин ще пророни сълза за неговата смърт. Лидерът на крайнодесния Национален фронт допълни, че смъртта на убиеца на три деца и четирима възрастни е била предизвестена и борбата срещу тероризма ще трябва да продължи.

 

Водещи новини

Още новини